20 Mart 2014 Perşembe

Kötü şöhretli islamofob ve uzun yıllardır KGB gazeteciliği yapan Latınina KGB’nin Gazprom radyosu "Ekho Moskvy" e "Kaspersky antivirüsleri" ile etkilenen zombi bilgisayarlar kullanarak Kavkaz Center’e düzenlenen sürekli DDoS saldıralarına katılan KGB ajanı Kaspersky’yi savunmak için konuştu.

Latınina tarafından temsil edilen KGB, Wired tarafından yayınlanan bir makalede Eugene Kaspersky’nin ajanlığını açığa çıkartarak aşağılanmıştı. Latınina şunları söyledi:


"Bir kaç hafta önce Wiredın- profesyonel bir IT (Bilişim) dergisidir-yayınladığı bir makale üzerimde kesinlikle silinmez bir izlenim bıraktı.

Bu, Eugene Kaspersky hakkında Shachtman’ın bir makalesidir. Son zamanlarda bu makaleden daha değersiz ve rezil hiçbir şey okumamıştım. (Latınina, KGB’nin düşüncesini yansıtıyor- KC). Aslında, bu makale çok kapsamlı ibareleriyle uluslararası multi-milyarder dolar şirketi Kaspersky Laboratuarının başkanı Eugene Kaspersky’nin Kremlin’li dostlarına yardım etmekte olan aşağı yukarı bir KGB (FSB) ajanından öte birisi olmadığını ifade etti.

Makale oluşturuluş şekliyle çok iğrençtir. Tek bir sözcükten oluşmayan sözcük resmi olarak yalandır ancak biz, gazeteciler tek bir sözcüğü resmi olarak yalan olmayacak şekilde sessizce yalan olacak şekilde nasıl söyleyeceğimizi biliriz. Örneğin, bir filin hortumunu tarif ederken bunun bir yılan olduğunu çünkü uzun ve bükülebilir olduğunu söylersiniz. Wind’de ki makalenin tamamı bu teknoloji üzerinde bina edildi.

Ve Kaspersky’nin işi güven üzerine kuruludur.

Herşeyden öte, Kaspersky Anti-Virüs nedir? Bu bilgisayarınızın derinliklerine inen, bilgisayarınızın içindeki herşeyi kontrol eden ve şüpheli dosyaları bu dosyalar eğer virüs olarak tespit edilmesi durumunda onlara karşı anti-virüs yazmaları için Kapersky Laboratuarına geri gönderen bir programdır.

Bu, hayranlık uyandıran Rus çalışma prensipleri temelinde bir sistemdir çünkü Rusya halkın çoğunlukla neyi kimin yapmakta olduğu hakkında kaygı duyduğu bir yerdir, bu program kesin bir güven üzerine ve kesin bir anlayış üzerine dayanır. Kaspersky Laboratuarı bilgisayarınıza zarar vermek üzere asla girmez sadece kurtarmak için girer.

Ve burada bu makalenin bu işi (KGB tarafından fonlanan- KC) ta temelinden eleştirmesi gelmektedir diye yakındı KGB subayı Gazprom’un radyosunda.

Bu arada, bazı KGBliler KGB-FSB subayı Rusların Eugene Kaspersky’den gelen KGB virüsleri ile dünya çapında milyonlarca bilgisayara sızma projesinin durdurulması gerektiğini ima ediyor. Kavkaz Center Kaspersky Laboratuarının işlediği suç faaliyetlerini ifşa ederek KGB’yi özellikle öfkelendirdi.

Alexander Petrochenkov bir KGB elemanının "bağımsız gazeteci ve elli kitabın yazarı" olduğu rolünü oynadığını bildiriyor:

"Ülke dışında olan herkes şaşırdı ve ayrıca yurtseverimiz Eugene Kaspersky’nin yurt dışındaki en ünlü yerlerdeki hemen hemen tüm bilgisayar mağazalarının vitrinlerini süsleyen anti-virüs yazılımı ile dolu kutularından bir parça gurur duydu. Onlar heryerdedir, hatta dünyanın en gelişmiş ülkelerindedir.

Kaspersky Anti-Virüs nedir? Kabaca konuşursak, bu büyük bir yalandır, bilgisayarınıza günüllü olarak yüklediğiniz acemi ve daha ziyade karmaşık bir virüstür. Sonra, virüs bilgisayarınızı işlevsiz kılar ve işletim sisteminden sonra ana programınız haline gelir.

Kaspersky Anti-Virüs bilgisayaranızın derinliklerini kazar, gelen ve giden tüm bilgileri kontrol eder ve sizin özel bir izniniz olmaksızın ilginç şeyleri bulması için Kaspersky’e gönderir. Ki siz Kaspersky Laboratuarı ile yaptığınız lisans anlaşması ile bu yapılanları kabul ve teyit ettiğinizi belirtirsiniz.

Sonra, anti-virüsler için yeni bir veri tabanı oluşturduktan sonra, güncellemeleri düzenli olarak bilgisayarınıza gönderir. Ne tür güncellemeler yüklediğinizi asla bilemeyeceksinizdir. Ve ayrıca bilgisayarınıza ne yaptıklarını da asla bilemeyeceksinizdir.

Bütün bunlar güven ya da eğer isterseniz inanç üzerine dayalıdır. Bu neredeyse bir dindir. Bunun tek alternatifi şudur: ya Eugene Kaspersky ve Laboratuarına inanacak, samimi ilişki kurması konusunda aynı fikirde olacaksınız ve Anti-Virüs programının bilgisayarınıza erişimine izin vereceksiniz ya da ona güvenmeyecek ve bunu yapmasına izin vermeyeceksiniz.

Dört hafta önce 23 Temmuz’da gürültülü bir skandal patlak verdi: dünyanın öncü bilgisayar dergisi Wired, Kaspersky Laboratuarı ve sahibi hakkında oldukça uzun bir öykü yayınladı. Bu metin üzerinde altı aydan fazla çalışan Kaspersky Laboratuarı’nı ziyaret eden ve personeliyle ve Kaspersky’nin kendisiyle röportajlar yapan Noah Shachtman’ın makalesi Eugene Kaspersky’yi fazlasıyla mutsuz etti.

Her ne kadar Kaspersky suçlamayı derhal reddetse de gerçekte Kaspersky KGB (FSB) için çalışan en büyük bilgisayar casusu olarak isimlendi.

Bu makale Kaspersky’nin rakipleri tarafından sipariş edilen bir basın saldırısı olarak düşünülebilir. Ancak görünüşe göre burada bir başka müşteri vardır.

Geçtiğimiz aylar içinde, İran’a karşı görünmez siber bir savaş açıldı. Bu savaş sadece sıradan bilgisayar korsanları ve amatörler tarafından değil ayrıca hükümetin güvenlik kuvvetleri ve istihbarat servislerinin de dahil oldukları bir savaştır. Onlar şimdi konvansiyonel anti-virüs programları tarafından mağlup edilmesi güç olan oldukça kuvvetli ve pahalı profesyonel virüsler oluşturmaktadırlar.

Kavkaz Center web sitesi bir CIA ajanı gibi görünüyor (!?- KC), derhal bu hikayeyi aldı ve şöyle yazdı: "Kaspersky’nin dünya çapında 300 milyona yakın abonesi olduğunu hatırlayalım. Aslında bu dünyadaki en büyük ve geniş süper botnetidir. Kaspersky Anti-Virüslerinin bulunduğu bilgisayarların KGB’nin (FSB) küresel bir botnetine ait olmasından şüpheleniyoruz." Ve ayrıca Kaspersky’yi KC websitesine siber saldırılar düzenlemekle suçladılar.

Ancak Kaspersky’e yönelik basın saldırısının ana nedeni belki de İran’da 300 den fazla bilgisayarı etkileyen casusluk yazılımı Flame’i tespit edip yok ederek ABD İstihbaratının çalışmalarını boşa çıkartarak onları öfkelendirmeyi başarmış olmasıdır.

Wired’da makale yayınlandıktan sonra, Kaspersky hakkında Internet’de neler yazdıklarını ve skandalın nasıl geliştiğini izliyorum. Rus basını bu yazılanlara faal olarak yanıt vermedi, neden böyle olduğunu bilmiyorum. (neden olabilir!- KC)

Her ne kadar yabancı basının Rusya hakkında yazdığı çoğu makale derhal Rusçaya tercüme edilse ve Internet’de yayınlansa da (bu, İngilizce okuyamayan ve dolayısıyla karşılaştırma yapamayacak olan Rus okurlar için uydurulmuş bir KGB yalanıdır- KC) Kaspersky hakkında Wired’da yayınlanan makale Rusçaya tercüme bile edilmedi. (Latınina İngilizce bilmiyor, bu nedenle makaleyi ancak KGB subayları tarafından yapılan "güvenilir" Rusça tercümesi ile okuyabilirdi- KC)

Bu videoyu izleyin ve Kapsersky Laboratuarının gerçekte ne olduğundan etkilenin. Rusya’da ki en büyük bilgisayar şirketidir. Ve Rusya’nın devlet Merkez Bankası önemli miktarda bütçesini bu şirketi kurmak için ayırmıştır" diye yakınıyor KGB subayı Petrochenkov.

0 yorum :

Yorum Gönder