1 Nisan 2014 Salı



Sıfır gün açığı satıcıya bilinmeyen yazılım bir delik anlamına gelir . Bu güvenlik deliksatıcı haberdar olur önce sonra hackerlar tarafından istismar edilir ve aceleyle onu - bunu düzeltmek için istismar bir sıfır gün saldırısı denir. Sıfır gün saldırıları Kullanımı malware, spyware sızan veya kullanıcı bilgilerine istenmeyen erişimi sağlayan içerebilir . Terimi " sıfır gün" özellikle ,geliştiriciler , hacker  dışındakilere deliğin bilinmeyen doğası anlamına gelir . Açığı bilinen olduktan sonra , bir yarış kullanıcıları korumak gerekir geliştirici , için başlar.


Güvenlik açığını düzeltmek için satıcı için sırayla ,yazılım şirketi bir yama sürümü gerekir . Genellikle yamalar , bir örnek Microsoft'un yama Salı olmanın düzenli olarak yayımlanır . Her ayınikinci Salı günü , Microsoft tespit delikleri gidermek güvenlik düzeltmelerini bültenleri . Ancak , kritik bir güvenlik açığı tespit edilirse , bir yama program dışında serbest olabilir .

Tarayıcılar benzer savunmasız , güncelleştirmek güvenlik gibi özellikler için , sık sık tarayıcınızı güncellemek için iyi bir fikirdir . Herhangi bir güncelleme seçtiğiniz tarayıcınız için kullanılabilir olup olmadığını kontrol edin tarayıcınızı açın ve kullandığınız hangi tarayıcı bağlı "Yardım " veya tarayıcı adını ya tıklayın . Hızlı bir online arama adım -adım talimatlar verecektir . Alternatif olarak, tarayıcınıza bağlı olarak , tekrar , otomatik güncellemeleri kurmak olabilir

0 yorum :

Yorum Gönder