28 Mart 2014 Cuma

Yapılan bir araştırmaya göre şu an dünya üzerinde mevcut SIM kartların yüzde 25'inde bulunan bir güvenlik açığı keşfedildi.
Dünya üzerinde milyarlarca insan yaşıyor ve bu insanların büyük bir kısmı da iletişim aracı olarak en çok cep telefonlarını kullanıyor. Hal böyle olunca SIM kartlarının sayısı da milyarları buluyor. The New York Times'ın raporuna göre geçtiğimiz günlerde SIM kartlarda keşfedilen bir güvenlik açığı ise yaklaşık 750 milyon kişiyi ilgilendiriyor.

Belirtilene göre Almanya'da bir güvenlik araştırma laboratuvarı
nın kurucusu olan Karsten Nohl, DES(Veri Şifreleme Standardı) kullanan bazı SIM kartlarında önemli bir güvenlik açığı yer alıyor. Dünya üzerindeki SIM kartların yüzde 25'inin DES'i kullandığı düşünüldüğünde milyonlarca insanı alakadar eden bu güvenlik açığı ise telefonun uzaktan kontrol edilmesine olanak sağlıyor.

Karsten Nohl, bu güvenlik açığını ise yaklaşık 1000 adet SIM kartı üzerinde test etmiş ve varlığından emin olmuş. Kendi bulduğu bir metod sayesinde sadece 2 dakika içerisinde bu açık kullanılarak cep telefonu ele geçirebiliyor ve birkaç işlemle en basitinden mobil ödeme gibi işlemler bile yapılabiliyor.

Nohl bu güvenlik açığından yetkililere bahsettiğini ve şu an bu operatörlerin bu durumdan haberdar olduğunu söyledi. Operatörler ise bu konu ile alakalı çalışmalarını sürdürüyor.

0 yorum :

Yorum Gönder